Har din virksomhed en profil på Facebook, og kunne du godt tænke dig at komme i gang med Facebook-annoncering? Eller er du stadig i overvejelsesfasen, når det gælder annoncering på Facebook? Læs vores guide til nemt at komme i gang med Facebook-annoncering.

Med over to milliarder brugere verden over og mellem 3,5 og 4 millioner danske brugere, er der stor sandsynlighed for, at dine kunder befinder sig på Facebook. Annonceadministratoren gør dig i stand til at målrette relevante annoncer til din målgruppe, så du slipper for at spilde dine annoncekroner. Med denne guide bliver du hurtigt klar til at opsætte din første annonce på Facebook.

Inden du går i gang med Facebook-annoncering

Inden du kaster dig ud i at oprette Facebook-annoncer, er det essentielt, at du indtænker din virksomheds mål: Hvad ønsker du at opnå med din annoncering? Ønsker du at udbrede kendskabet til din virksomhed, øge trafikken til dit website eller få flere konverteringer? Alt efter, hvad dit mål for din annoncering er, findes der tre overordnede kampagnemål, som du skal vælge mellem: Kendskab, overvejelse og konverteringer. Hvert kampagnemål har en række mere specifikke underlæggende mål, som specificerer målsætningen for din kampagne. Formålet med at vælge et kampagnemål, der er i overensstemmelse med din virksomheds overordnede mål, er, at det giver dig mulighed for at følge med i, om din kampagne når sit mål.

Nu er du klar til at gå videre med vores Facebook-annonceringsguide. Den består af tre trin til, hvordan du kommer godt i gang med at annoncere på Facebook.

Find din målgruppe med Facebooks målgruppeværktøjer

Når du har valgt din kampagnetype ud fra din målsætning, skal du udvælge din målgruppe.

Facebooks annonceringsværktøj er det mest avancerede blandt alle medier. Det giver dig mulighed for at segmentere og udvælge din målgruppe ned til mindste detalje. Det betyder, at du kan nå ud til personer, med stor sandsynlighed for at blive potentielle kunder med relevante annoncer.

Når du skal udvælge din målgruppe, kan du vælge mellem tre forskellige værktøjer:

1. Kernemålgruppe
Du kan målrette dig personer ud fra karakteristika såsom alder, køn, interesser, adfærd osv. som du finder relevante.

2. Brugerdefinerede målgrupper
Du kan også vælge at anvende kundedata, du allerede har på eksisterende kunder og kontakter. Det gør det lettere at pleje kunderelationer eller genoptage kontakten med personer, der har vist interesse.

3. Look-a-like målgrupper
Find personer, der minder om din kernemålgruppe, med Facebooks kopimålgrupper. Det er en hurtigt og effektiv måde at nå ud til folk, der har stor sandsynlighed for at have interesse i dine produkter.

Fang deres opmærksomhed med relevante annoncer

Når du har defineret din målgruppe, skal du fastlægge et annonceringsbudget og en tidsplan. Du kan køre et dagligt budget med et loft, eller du kan vælge et livstidsbudget, hvor du har et budget med en start og slutdato, som du selv sætter. Herefter skal du vælge, hvordan din Facebook-annonce skal vises. Du kan vælge mellem mange forskellige formater, herunder diasshow, enkelt billede eller video, karrusel (roterende visning af flere billeder) eller en samling af forskellige billeder. Vælg det annonceformat der bedst understøtter din virksomheds mål.

Note: Husk at tilføje en fængende tekst, der fanger målgruppens opmærksomhed, og et link, der leder dem ind på dit website.

Mål dine resultater

Når du har offentliggjort din Facebook-annonce, kan du følge med i, hvor godt den klarer sig. Ud fra dit kampagnemål kan du måle annonceeffektiviteten i Annonceadministratoren. Her kan du se, hvilke elementer i dine annoncer der klarer sig bedst. Det giver dig mulighed for at lave finjusteringer og tilpasse din annoncestrategi, så du opnår optimal effektivitet. Du kan med fordel installere en Facebook-pixel på dit website, så du kan måle konverteringer fra dine annoncer.

Vil du gerne vide mere om Facebook-markedsføring og annoncering? Så følg med på vores Facebook og LinkedIn, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenfor. Har du brug for sparring i Facebook-annoncering? Så kontakt os her.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores mailiste for at modtage seneste nyt og opdateringer fra vores team hos WebPuls

Du er nu tilmeldt WebPuls nyhedsbrev!