Video Marketing | Optimér dine videoer i 2020 og 2021 | Former og tips

nov 4, 2020 | Blog, Content Marketing

PBN network og PBN Netværk

Videoer har eksisteret i lang tid, men er først nu for alvor blevet til et marketingsværktøj, som mange marketingbureauer prioriterer. Hvorfor trender videoer så meget lige nu? Få en forståelse for, hvorfor videoer er et hit lige nu, og hvorfor du skal investere i video marketing, så du kan optimere din online markedsføring i 2020 og fremover!

Brugere på forskellige online kanaler bruger lang tid på at søge efter videoer, der kan underholde, informere og lære dem noget nyt. En undersøgelse viser, at den gennemsnitlige bruger vil i 2021 bruge 100 minutter hver dag på at se online videoer! Denne stigning viser sig at være stærk progressiv, da tallet i 2018 og 2019 var på henholdsvis 67 og 84 minutter.

Derfor er det ikke så mærkeligt, at næsten 100% af marketingafdelinger i internationale virksomheder vil bruge video marketing, som en topprioritet i deres markedsføringsstrategi i 2021. Videoer er nemlig oftest lettere for brugere at følge med i, fremfor at de bliver præsenteret for en række tekster, som kræver en del mere koncentration og tålmodighed. Desuden kan videoer også øge din konverteringsrate med op til 80%, så dette er en win-win situation for både dig og dem, der ser dine videoer.

Men ligesom så meget andet, så findes der mange forskellige former for video marketing, som du kan bruge for at nå dine mål. Vi starter lige med en letforståelig gennemgang af, hvad video marketing egentlig er for noget.

Hvad er video marketing?

Marketing handler om at promovere sine produkter eller serviceydelser, så du skaber noget opmærksomhed, der kan være med til at øge din omsætning. Når du tilføjer ”video” til din marketingsstrategi, så handler det i princippet om at udnytte levende billeder til at markedsføre lige det, du har lyst til. Det kan være alt lige fra at markedsføre dine produkter, skabe en relation med nye og nuværende kunder, eller præsentere guides og rådgivning til, hvordan dine kunder skal anvende dine produkter eller services. Med videoer, så er det kun din kreativitet, der sætter grænsen, og du kan lave dine helt egne kattevideoer, produktvideoer eller nyhedsvideoer, som du har lyst til, dog indenfor lovmæssige rammer.

Rigtig mange bruger storytelling, når de benytter sig af video marketing. Et populært værktøj, der kan hjælpe med dette, er Googles Video Ad Sequencing, hvilket er en del af deres Google Ads. Her kan du let opsætte videoer, der kan hjælpe dig med at fortælle din virksomheds historie til dem, der skulle være interesseret i dit indhold.

Video marketing kan altså hjælpe dig med at ramme et nyt segment eller vedligeholde dine nuværende segmenters opmærksomhed på en helt ny måde. Udover dette, så er der også andre fordele ved video marketing.

Hvilke fordele er der ved video marketing?

Videoer har sine helt egne og unikke fordele, og det handler selvfølgelig om at vælge video marketing, hvis det giver mening for det, man arbejder med, og de mål, man sætter sig.

Videoer er bevægelige billeder, og de er gode til at skabe blikfang med de rigtige farver, billeder, kvaliteter, personer og lyskvaliteter. Har du dygtige og kompetente kontakter, der kan sørge for dette, så kan du være sikker på, at brugere ser dine videoer, og at de bliver fanget af dit indhold.

Udover dette, og som nævnt tidligere, så foretrækker brugere at se videoer fremfor store mængder af tekst. Dette har også ændret søgemaskinernes algoritmer til at prioritere videoer, der signalerer kvalitet, i højere grad, hvor f.eks. Google nu er begyndt at prioritere videoer til at blive placeret højere i søgeresultaterne. Det vil altså sige, at med de rigtige søgeord, og en god video, så kan du få en højere placering på Google, når brugere søger efter indhold, der matcher det, din forretning kan tilbyde. Dette vil højst sandsynligt få flere til at se dine videoer, så brugere kan høre og fange dit budskab.

Hvilke videoformer findes der, og hvilken videoform skal jeg bruge?

Du har sikkert fundet ud af, at videoer kan hjælpe dig med at skabe nyt content. Men før du hiver telefonen, kameraet eller din GoPro frem for at optage en video, så er det vigtigt at vide, hvilke former for videoer, du kan anvende, og hvordan de kan passe til dine mål.

”Men er en video ikke bare en video?”. Både ja og nej. Du er nødt til at tænke over formålet med din video, og hvad dit budskab er med videoen. Afhængig af, hvilken videoform du vælger, så er du nødt til at vide, at der er forskellige retningslinjer, du bør følge, indenfor varigheden, billedperspektivet, målgruppe, lyd, m.m.

Her giver vi et overblik over videoformerne, deres primære formål, og hvornår det vil være relevant for dig at anvende dem.

Brand videoer

Brand videoer fokuserer på at markedsføre dig selv eller din virksomhed med henblik på at kommunikere din mission, vision og formål. Formålet her er at fange din målgruppes opmærksomhed og give dem noget indhold, der ikke handler om at sælge dine produkter, men at fortælle en historie om din virksomhed eller dig selv.

Du kan f.eks. bruge brand videoer til at vise, at du støtter forskellige lokale arrangementer, selvom dette formentlig ikke vil øge dit salg direkte. Fortæl gerne, hvorfor du vælger at støtte dem, og hvad du støtter dem med. Viser du støtte til lokale arrangementer, NGO’er eller projekter, så kan du med sikkerhed skabe et godt brand image, og især hvis din støtte viser sig at være kritisk og værdifuld for dem, du vælger at støtte.

Du kan mikse brand videoer sammen med kundevideoer, hvor dine kunder eller samarbejdspartnere deler oplevelser med dit brand eller dig som person. Når andre interessenter taler om dit brand, så er det oftest mere troværdigt, end hvis det kommer fra virksomheden selv, og dette kan være med til at booste dit brand image på markedet.

Live videoer

Film nu og her! Med live videoer, filmer du det, der sker lige nu. Formålet er at fange folks opmærksomhed og gøre dem up-to-date med, hvad der sker i dit liv eller i din virksomhed.

Undersøgelser viser, at brugere har en tendens til at klikke sig ind på live videoer fremfor videoer, der er uploadet. Grunden til dette er, at de ved, at de kan se videoerne på et andet tidspunkt, hvorimod live videoer oftest kun kan blive set, når de bliver sendt live. Derfor er det en god måde at give dit brand eller dine produkter et hurtigt løft, hvis du føler, at opmærksomheden er faldet blandt din målgruppe.

Live videoer bliver oftest brugt til at sende ”behind-the-scenes” eller ”Q&As”, hvor brugerne virkelig får lov til at dykke længere ind i kernen af dit brand, og at de får muligheden for at lære dit indhold bedre at kende. Er du impulsiv, on-the-go, og kan du holde flere bolde i luften på én gang, så er det klart en fordel at prøve den af med live videoer! Desuden, hvis du er rigtig aktiv på de sociale medier, såsom Facebook og Instagram, så er live videoer lige noget for dig for at fange opmærksomheden og skabe en to-vejs kommunikation med dine følgere!

Lærerige eller “how-to” videoer

Kort sagt, så er formålet med disse videoer at lære dine seere noget bestemt. Det kan være, at din målgruppe har haft nogle vanskeligheder med dine produkter eller service, og her kan du bruge ”how-to” videoer til at besvare ofte stillede spørgsmål (FAQs) og vise din målgruppe, hvordan dine produkter skal anvendes.

Et alternativ, der er meget effektivt, når det kommer til lærerige videoer, er, hvis du snart lancerer en ny tjeneste eller et produkt, og du derfor vil informere dine seere om, hvad der er unikt og specielt ved dit nye produkt. På den måde er din målgruppe hele tiden opdateret om, hvad du foretager dig, og hvordan de skal bruge dine produkter og tjenester, og de bliver kun klogere. Det er en gratis gave til dem!

Vælger du ”how-to” eller lærerige videoer, så er der nogle ting, du bør overveje. Længden på dine videoer skal helst være korte med en varighed på mellem 1-2 minutter. Seere har oftest et lille problem, som de gerne vil have løst hurtigt som overhovedet muligt, så derfor gider de ikke at bruge for lang tid på en lang gennemgang. Det er også vigtigt, at dine videoer bliver præsenteret af personer, der opfører sig menneskelige og kommunikerer som et menneske, og ikke maskiner, der fortæller noget på skrift. Disse er mindre effektive, mindre behagelige og kedelige at se på.

Animerede videoer

Animerede videoer er videoer, der er filmatiseret med tegninger, og oftest inkluderer de visuelle billeder af komplekse emner. Når komplekse emner bliver formuleret og præsenteret på en lettere måde, så er det med til at give dine seere en bedre forståelse for dit produkt eller din service.

Samtidig, når seere bliver præsenteret for tegninger, så har de en tendens til at forveksle det med en tegnefilm, hvilket bringer en form for nostalgi frem. Nostalgien er nemlig med til at bringe positive følelser frem for seere, fordi det får dem til at tænke på gode minder. Med et mix af forskellige elementer, personer og klare lyde i dine animerede videoer, så kan du fange brugernes opmærksomhed og give dem en ”aha” oplevelse, fordi materialet bliver præsenteret på en let og forståelig måde.

Har du komplekse produkter, emner eller budskaber, du vil ud med, så er det vigtigt, at du gør dine videoer simple uden at bruge alt for meget tekst. Lad elementerne være dit hovedfokus, og brug gerne undertekster, da mange seere oftest bruger mobilen, når de er ude i offentligheden. Her foretrækker de at afspille videoer uden at kunne høre lyden. Lad elementerne i dine animerede videoer tale, og gør din videoer så simple som overhovedet muligt!

Der findes mange former for videoer, du kan bruge, men i dette blogindlæg har vi remset de vigtigste op fra 2020. Har du brug for, hvordan du går i gang med video marketing, så kan du læse vores blogindlæg om, hvordan du starter!

Har du brug for hjælp til dine videoer?

Hvis du har kreativiteten til dine videoer, men mangler hjælp til at optimere dine videoer, så kontakt endelig WebPuls på vores mailadresser: sonny@webpuls.dk eller henrik@webpuls.dk. Vi står klar til at rådgive dig om, hvordan du med videoer kan skabe en effektiv online strategi.

Læs vores inspirerende indlæg her