Hvad er Instagram Reels og Shops?

feb 23, 2021 | Blog, Instagram, Online strategi, Sociale medier

PBN network og PBN Netværk

Vil du gerne være mere kreativ med videoer, der er en smule længere end ellers, når du skal ud med dit budskab? Instagram har implementeret deres største designændring i 10 år, der er målrettet til verden inden for e-handel.

Med COVID-19-situationen har verden hidtil aldrig set et større forbrug af sociale medier som nu. Det har fået samtlige SoMe-kanaler til at sætte gang i nye indsatser, nye features og ændring af design for at fange brugernes opmærksomhed. Sociale medier er nemlig klar over, at virksomheder, NGO’er og offentlige institutter bruger SoMe til at fuldføre deres missioner, mål og ambitioner. Mere specifikt har det største sociale medie inden for influencer marketing, nemlig Instagram, oprettet to features, der skal støtte Instagrams nye forretningsområde, som sætter fokus på online shopping. Disse to har Instagram kaldet for Reels og Shops.

Læs med her og se, hvordan du kan udnytte disse features til opnå dine marketingsmål på sociale medier.

Hvad er Instagram Reels?

Simpelt sagt, så er Instagram Reels næsten det samme som en anden virkelig populær SoMe-platform, nemlig TikTok. Har du erfaringer med TikTok, er du godt på vej til at få en hurtig forståelse af, hvordan Instagram Reels fungerer. Instagram Reels giver dig nemlig mulighed for at dele små videoer med lige præcis de sange, du ønsker, og videoerne kan vare op til 30 sekunder, hvilket er en længere periode, end de traditionelle 15-sekunders videoer. Videoerne kan deles i den nye Reels-funktion, der måske allerede er kommet i din Instagram app. 

Billedet til højre viser, hvor du kan finde Reels-funktionen på en offentlig profil. Funktionen er blevet populær, da man så en drastisk stigning i brugen af den nyeste og mest trendy app på markedet, nemlig TikTok.

Det er ikke kun i Reels-funktionen, at du kan dele disse videoer. De kan nemlig også deles i dit story-feed eller sendes direkte videre til andre brugere. Hvad der gør Instagram Reels virkelig unik og speciel, er de redigeringsmuligheder og værktøjer, der er tilgængelig at bruge. 

Afhængigt af, hvad dit content indeholder, er Reels programmeret til at vise videoerne til brugere, der højst sandsynligt vil se dit indhold. Du kan derfor udnytte Reels til at præsentere dine produkter og services med redigeringsværktøjer, du sjældent har set før og med de helt rigtige hashtags, så det næsten er uundgåeligt, at du ikke rammer din målgruppe. Har du en offentlig virksomhedsprofil på Instagram, vil du med stor sandsynligvis få mange visninger, når din målgruppe begiver sig ud i Instagram Explore.

Instagram reels

Hvordan kan virksomheder bruge Instagram Reels? 

Med Instagram Reels kan du, ligesom mange andre SoMe-platforme, skabe et fællesskab og interagere med følgere, der er interesseret i dit indhold. Instagram Reels er relativ nyt, og det har derfor ikke eksisteret så længe på markedet endnu til, at man kan se en værdifuld effekt af det. Dog ser man en tendens til, at den gennemsnitlig bruger vil i 2021 bruge omkring 100 minutter hver dag på at se online videoer. Stiger populariteten af videoer, så er der en høj sandsynlighed for, at Instagram Reels vil se succes i den nærmeste fremtid. Hvis Instagram Reels samtidig også møder den samme drastiske vækst som TikTok, så er det klart en mulighed for at skabe nyt og kvalitetsrigt content, der fanger brugernes opmærksomhed.

Gør din virksomhed i forvejen stor brug af Instagram og Instagram annoncering, så er Instagram Reels helt klart noget, du skal investere din tid i. Brug Instagram Reels til at informere dine følgere og andre brugere ved eksempelvis at lave ”behind-the-scenes” optagelser med de vildeste redigeringer og effekter eller vis sider af din virksomhed, som brugerne og følgerne ikke har set før. Hermed skaber du noget nyt og unikt indenfor din branche, og du informerer dermed også brugerne om, hvad din virksomhed står for.

Har du en kreativ sjæl, er det helt sikkert noget, du skal starte på nu. Har du brug for hjælp til, hvordan du som virksomhedsprofil skal lave og begynde med video marketing, er du velkommen til at læse vores tidligere blogindlæg her.

Hvad er Instagram Shops?

Instagram har oprettet Instagram Shops med det formål at gøre det lettere at handle på nettet. Instagram valgte som udgangspunkt at lancere Instagram Shops for at hjælpe virksomheder med COVID-19 situationen. Da mange virksomheder lider under en global epidemi, er Instagram Shops bragt til verden med det formål, at virksomhederne kan brande sine produkter i en samlet shopping-oplevelse, der er relativ billig og nemt for din målgruppe at opdage, så du har en større sandsynlighed for at generere leads eller konverteringer.

Med Instagram Shops kan brugere besøge din virksomhedsprofil enten gennem feeds eller stories, hvor de kan shoppe, se dit produktudvalg og andre serviceydelser gennem Instagram-appen, uden at de nødvendigvis forlader Instagram. Instagram Shopping gør altså, at du kan tagge dine produkter i dine instagramopslag. Herfra kan det give brugerne en hurtigere adgang til dine produkter, hvor du kan sende dem videre til din webshop. Når du skal tagge dine produkter på instagramopslag, fungerer det på samme måde, som når du tagger personer. I stedet for at søge efter en person, skal du bare søge efter produktet. Lige nu kan man ikke betale direkte i Instagram i Danmark. Dog er det allerede en mulighed i USA, hvorfor det forventes, at det på et tidspunkt også vil blive en mulighed i Danmark.

Som noget helt specielt, kan du oprette din helt egen og unikke shopping-oplevelse, dine besøgende imødekommer, når de besøger din shop. Kender du din målgruppe, og ved du, hvilke egenskaber der skaber friktioner for mange brugere på nettet, kan du rette op på disse, så du giver dine besøgende en positiv oplevelse, når de besøger dit brand. Instagram Shopping kan være med til at øge dit salg og online tilstedeværelse. 

Har du brug for at opsætte din forretning på Instagram gennem Instagram Shops, så har Instagram oprettet en guide, der fortæller dig, trin for trin, hvordan du opsætter Instagram Shops til din virksomhedsprofil.

Har du brug for hjælp til at udføre en digital strategi på Instagram?

Er du aktiv på Instagram, eller ønsker du at være det, så du kan nå dine mål indenfor digital strategi, er du velkommen til at kontakte WebPuls til en sparring. Da vi ser en voldsom stigning i brugen af Instagram, udvikler vi løbende vores kompetencer indenfor platformen, og vi holder os hele tiden opdateret omkring nye funktioner og trends. 

Vi er eksperter indenfor alt marketing, der foregår i onlineuniverset. Kontakt os på vores mail: kontakt@webpuls.dk eller ring gerne til os på +45 22 39 22 51.

Læs vores inspirerende indlæg her