%

Dit afsnit går her

Hvordan sikrer du din konto på Facebook?

apr 27, 2021 | Blog, Facebook, Internetsikkerhed, Online strategi, Sociale medier

Konverteringsoptimering for webshops

Vi oplever desværre, at der for tiden er mange, som på den ene eller anden måde får overtaget deres konti på fx Facebook og Instagram af personer, som efterfølgende afkræver penge. Det forårsager store frustrationer og for mange er det måske flere års intensivt fokus på at styrke sine profiler, som pludseligt er ude af ens egne hænder. Derfor er det vigtigt, at man gør alt, hvad man kan for at sikre sin forretning.

Hvordan optimerer jeg sikkerheden på min Facebook konto?

Unik adgangskode

Det første, du kan gøre for at sikre din konto på Facebook er at ændre adgangskoden, så den er unik. Det vil sige, at din adgangskode til Facebook kun bliver brugt på Facebook og ikke andre steder. Skulle uheldet være ude, er det “kun” din Facebook konto, som bliver påvirket.

Derudover er det vigtigt at vælge en adgangskode, som er svær at gætte. Undgå derfor at bruge navn, fødselsdato eller andet tilgængeligt data til din kode. Sørg derimod for at skifte mellem store og små bogstaver, og brug gerne tal og symboler. 

Log ud af dine enheder på Facebook

Er du i tvivl, om du har husket at logge ud af din konto fra en anden computer end din egen?

Under dine sikkerheds- og login indstillinger kan du tjekke, hvilke enheder, du er logget ind på. Her har du også mulighed for at logge ud af de enheder, som du ikke ønsker at være logget ind på. 

Totrinsgodkendelse

Når du har en konto hos Facebook, er der mulighed for at aktivere en såkaldt totrinsgodkendelse. Dette gør, at hver gang du logger ind på en ny enhed, skal du godkende dit login. Du kan vælge at godkende via en pop-up på en af de enheder, du allerede er logget ind med enten via en sms eller via godkendelse på Facebooks godkendelses-app. Dette er et super effektivt værktøj til at sikre dine konti.

Du aktiverer totrinsgodkendelse ved at: 

  1. Gå til dine sikkerheds- og loginindstillinger 
  2. Vælg punktet “brug totrinsgodkendelse”, og klik derefter på “rediger
  3. Vælg derefter den sikkerhedsmetode, du vil tilføje, og følg vejledningen på skærmen

Virksomhedskonti og to-faktor-godkendelse 

For at totrinsgodkendelsen giver maksimalt udbytte, er det absolut nødvendigt, at ALLE medarbejdere med adgang til Jeres virksomhedskonto har aktiveret totrinsgodkendelse. Det kræver blot, at én administrator ikke har slået totrinsgodkendelse til, for at uønskede personer kan hacke sig adgang til Jeres konti. 

Facebook sikkerhed totrinsgodkendelse

Hvad bruger hackere min Facebook-konto til?

Det er forskelligt, hvad hackerne bruger dine konti til. Oftest begynder de med at kræve penge for at aflevere din konto tilbage. Beløbene kan variere meget, men vores råd vil altid være det sammen: Du skal IKKE betale dem. 

For det første er der det moralske i, at de ikke skal føle, at det betaler sig at hacke andre folks ejendom. 

For det andet, findes der rigtig mange cases, hvor hackerne blot har taget pengene, og man aldrig har fået sin konto igen. Det er forståeligt, hvis man i desperation tænker, at en betaling vil være en nem løsning for at få en del af sin virksomhed tilbage. Det betaler sig desværre meget sjældent. 

Hvad sker der så med din konto? Ofte vil hackeren forsøge at sælge din konto videre til andre, som dermed har et forspring ved at have en funktionsdygtig konto med mange følgere. Jo flere følgere din side har, jo flere penge får hackeren for din konto. 

Hvad gør jeg, hvis min Facebook konto er hacket?

Vi foreslår, at man melder det til Facebook. Facebook tager dig herefter igennem en guide for at gennemgå dine sikkerhedsindstillinger. Du skal blandt andet ændre din adgangskode og gennemgå de enheder, som er logget ind på din konto. Har hackeren af din konto allerede ændret din adgangskode og dermed udelukket dig, kan du anmelde det hos retten og gøre krav på din konto herigennem. 

I Danmark er det ofte sådan, at man ved retslig hjælp kan få sin konto tilbage, hvor man på et møde i retten skal bekræfte, at man er den retmæssige ejer af kontoen. Dette kan dog tage tid, og hackeren kan imidlertid have slettet indhold og ændret på din konto, før du får den tilbage. Men, det kan altså lade sig gøre at få kontoen tilbage i de rigtige hænder. 

DERFOR husk at aktivér totrinsgodkendelse – så er du et step tættere på en sikker konto. 

Få hjælp til at sikre din Facebook konto

Hos WebPuls hjælper vi dig gerne med at opsætte totrinsgodkendelse på dine enheder og guider dig i, hvordan du bedst muligt beskytter din virksomhedskonto mod uønskede personer. Kontakt os på mail kontakt@webpuls.dk eller ring til os på +45 22 39 22 51.

Har du en virksomhedsprofil på Facebook? Så er du måske interesseret i vores blogindlæg om analyseværktøjer til din Facebook konto.
Her giver vi gode råd til Facebook Analytics alternativer. Læs mere her.

Læs vores inspirerende indlæg her