%

Dit afsnit går her

Hvordan skaber jeg salg gennem Facebook?

jul 12, 2021 | Blog, Facebook, Online strategi, Sociale medier

Konverteringsoptimering for webshops

Facebook-forretning (eller Facebook Shops) er en ny form for salg, du kan bruge på Facebook for at gøre dine annoncer brugervenlige og nemme at navigere rundt i. Forbrugere elsker, når deres køb kan foretages let og overskueligt. Mange køber deres produkter online gennem annoncer, og den mulighed kan du udnytte til at vækste din forretning. Hvordan udnytter du Facebook-forretning, så du bedst muligt når dine mål?

Er du allerede i gang på Facebook med diverse annoncer, organiske opslag, live-videoer m.m. for at styrke salget af dine produkter? Med Facebook-forretning kan du gøre det nemt og simpelt, når dine kunder, besøgende og potentielle kunder klikker sig igennem dine annoncer.

Hvad er Facebook-forretning?

Facebook-forretning er Facebooks nye måde at annoncere produkter på, hvor fokusset er at gøre salget for dine kunder så let som overhovedet muligt. Det er tilgængeligt for alle virksomheder, der annoncerer og generelt bare foretager salg på Facebook (og Instagram). Brugerne vil kunne se din forretning og produkter, når de besøger din Facebook-side. Med Facebook-forretning er der en række funktioner med fordele, der kan fremme din forretning. Du kan vise dine produkter, så formaterne bliver mere kreative og iøjefaldende for brugere, der ruller ned igennem deres newsfeed. Derudover er der en række andre fordele ved Facebook-forretning.

 

Konverter dine likes til salg

Med Facebook-forretning vil du opleve, at dit online salg ændrer sig på en positiv måde. Du kan designe din helt egen forretning, kommunikere direkte til brugere, der kommer med henvendelser, og generelt øge synligheden af dine produkter, så du når ud til flere brugere. Alt det her er gratis og enkelt at bruge. 

Når du skal designe din forretning, er det yderst vigtigt, at du er kreativ, så du kan opsætte produktbilleder og andre elementer, der fremmer dit brand og dit produkt. Dermed er du med til at skabe en unik identitet, så forbrugere bedre vil kunne skelne dit brand fra andre produkter. Derudover er det ofte billedet, der sælger. Så sørg for at skabe blikfang med dine produktbilleder.

Med nye funktioner, hvor du meget specifikt kan tilpasse din målgruppe, har du også muligheden for at nå en rækkevidde, der potentielt vil øge dit salg. Du når ud til målgrupper, der med størst sandsynlighed vil lede til konverteringer, og du kan spore alle de handlinger, interaktioner m.m. fra de forskellige målgrupper, så du fremadrettet kan tilpasse dine annoncer. Din forretning bliver altså mere synlig for de rette brugere. Når brugere ikke kender din forretning og dine produkter, er det sværere at få dem til at købe noget, men med Facebook-forretning kan du øge synligheden, så de mest attraktive kunder ser dine produkter.

Facebook-forretning giver dig også muligheden for at kommunikere ud til kunder. Fordelen her er, at kommunikationen kan foregå gennem mange apps, så brugerne altid vil have muligheden for at komme i kontakt med dig, uanset hvilken kommunikationsplatform, de anvender (Messenger og Instagram Direct).

Hvordan sætter jeg Facebook-forretning op?

Vi anbefaler, at du bruger en computer, når du skal sætte din Facebook-forretning op. Du kan starte med at administrere dit katalog af de produkter, du har. Dette kan du gøre med eksisterende produkter, eller du kan vælge at oprette nye kataloger. Dernæst er det vigtigt, at du sørger for, at du har oprettet en forretning i handelsadministratoren. Her skal du sørge for, at du har fulgt de forskellige trin rigtigt, så der ikke opstår fejl, der forhindrer dine produkter i at blive vist. 

Herefter er det essentielt, at du får opbygget samlinger af flere produkter, så du har et udvalg, hvor brugere kan udforske dine produkter. Tilføj gerne 6 til 30 produkter til din samling, og kombinér dette med dine kreative og spændende billeder, så du får skabt det rigtige blikfang. Til sidst er det en god idé at tilpasse din forretning efter det, dit brand står for. Dvs. at du med billeder og produkter i din Facebook-forretning udstråler dit brands identitet. Vær nøje opmærksom på rækkefølgen af dine produktbilleder, hvor du gerne skal starte med at bruge de bedste billeder, du har, så brugerne får øje på dine produkter. Du kan læse mere om, hvordan du specifikt tilpasser din Facebook-forretning her.

 

Har du brug for hjælp til Facebook annoncering?

Hos WebPuls er vi specialister i SoMe-marketing, og vi har især erfaring med Facebook, Instagram, og LinkedIn. Har du brug for hjælp til at optimere din online strategi og digitale markedsføring, så du får et øget salg af dine produkter? Så kontakt os endelig på kontakt@webpuls.dk eller ring til os på +45 22 39 22 51.

Vi vil sparrer gerne med dig om dine fremtidige mål for din forretning, og du er med hele vejen, når vi arbejder sammen med dig.

Læs vores inspirerende indlæg her