Sådan lærer du din målgruppe at kende

nov 21, 2018 | Blog, Content Marketing

PBN network og PBN Netværk

I del 1 af “vejen til en effektiv content marketing-strategi” lærte du, hvordan du finder dine strategiske muligheder og fastlægger dine mål for content marketing. I dette blogindlæg giver vi dig indblik i, hvordan du lærer din målgruppe at kende via sociale medier.

Nøglen til succesfuld marketing er at forstå sin målgruppe. I 2018, og fremover, er sociale medier et godt sted at gøre dette på. Et kig ind i målgruppens samtaler på sociale medier giver værdifuld indsigt i deres interesser, holdninger og tilhørsforhold til bestemte emner, personer og brands.

I dette blogindlæg af “vejen til effektiv content marketing-strategi” får du svar på, hvilke simple metoder du kan anvende til at forstå din målgruppe ved hjælp af sociale medier. Den indsigt kan du bruge til at kickstarte – eller optimere planlægningen af dit indhold til dem på sociale medier. På den måde kommer du et skridt tættere på at gøre din content marketing-strategi effektiv.

1. Start med at definere din målgruppe

For at nå dine mål, skal du målrette dit indhold. Det gør du ved at definere din målgruppe, som består af de kundegrupper, du ønsker at målrette dit indhold mod. Du definerer din målgruppe, herunder dine kundegrupper, ved at se på traditionelle segmenteringsvariabler som: geografi, demografi, livsfaser, behov og interesser. På den måde kan du udvælge de mest relevante kundegrupper, du ønsker at målrette indholdet mod.

Er du, eksempelvis, en virksomhed med en bred målgruppe, kan det være dine kundegrupper består i: Studerende, par, familier med småbørn, tweens, teenagere eller udeboende børn. De kan alle segmenteres ud fra forskellige geografiske og demografiske forhold, behov og interesser.

Ved at inddele din målgruppe i disse kundegrupper, kan du ramme hver enkelte kundegruppe og deres eventuelle behov med indhold specifikt indhold målrettet dem.

For at portrættere kundegrupperne er det ligeledes en fordel at lave en buyer personas på hver enkelte kundegruppe. Snak altid med dit salgsteam for at få idéer til disse buyer personas. De kender umiddelbart dine kunder bedst og forstår deres behov. Kast også et blik på dine konkurrenters interaktioner med kunder på sociale medier for at vurdere, om der måske er en kundegruppe, du har glemt.

2. Få indsigt i kundegruppernes interesser, holdninger og tilhørsforhold

Efter at have defineret og opdelt din målgruppe i kundegrupper, er det næste skridt, at du lærer dem at kende for at kunne skabe det relevante indhold målrettet mod dem. I den forbindelse skal du først og fremmest have svar på, hvad der er deres behov og interesser for at opnå størst effekt. Her handler det om at få svar på følgende ved hjælp af sociale medier:

a. Hvad søger de efter?

Er det at blive underholdt, finde inspiration eller dele forbrugsoplevelser? Afhængigt af, hvad svaret er, så handler det, fra et content marketing-perspektiv, om at skabe indhold, der enten underholder dem, inspirerer dem eller motiverer dem til at dele oplevelser med jeres brand. 

b. Hvem de lytter til?

Lyt med til deres samtaler. Undersøg, hvilke interessefællesskaber (eksempelvis: boligindretning, madlavning, sport eller mode), de interagerer med, og følg disse fællesskaber for at få inspiration til dit indhold. Undersøg herunder, hvilke influencers, dvs. personer med social indflydelse (influencers), som de følger. På den måde kan du nemt finde ud af, hvilke stemmer de lytter til og anvende dette strategisk i din content marketing.

c. Hvilket sprog kommunikerer de i?

Find ud af, hvilke sproglige og visuelle udtryk, de kommunikerer med. Undersøg tonen i de forskellige interessefællesskaber. Undersøg tilmed, hvilke hashtags de anvender, således disse hashtags kan blive en del af din søgeordsstrategi og øge din synlighed på dine anvendte platforme.

d. Hvordan ser deres kunderejse ud?

Brug ligeledes dine analytics-værktøjer til at undersøge hvor, hvornår, og hvordan de interagerer med dig. På den måde kan du udvælge de rette platforme og endvidere løbende optimere på dit indhold. Mål på dine KPI’er for at få svar på, hvordan de gør dette – og mere specifikt, hold øje med, hvad for noget indhold, der får dem til at konvertere. Husk i denne sammenhæng at segmentere dine kundegrupper i dit analytics-system.

Hvad så nu?

Du er nu skarp på din målgruppes interesser, holdninger og tilhørsforhold – og parat til at komme i dialog med dem. Derfor er næste step, at du anvender dine målgruppe-fund og strategiske muligheder til at udarbejde en konkret content plan, der kan hjælpe dig med at nå dine fastlagte mål.

Med andre ord skal du lave din indholdsplan, der skal hjælpe dig med at komme ud med dit indhold og nå dine mål.

I 3. del af “vejen til en effektiv content marketing-strategi”, får du praktiske metoder til, hvordan du planlægger dit indhold. 

Læs vores inspirerende indlæg her