%

Dit afsnit går her

Skab mobile first video content til SoMe

aug 18, 2021 | Blog, Content Marketing, Online strategi, Sociale medier

Konverteringsoptimering for webshops

Siden 2019 har Google fokuseret på mobile first, hvilket betyder, at du, som virksomhed altid skal fokusere på mobil-oplevelsen, når du arbejder med Google. Gennem de seneste par år har dette også gjort sig gældende, når du arbejder med sociale medier, og derfor skal du også have dette in mente, når du producerer video content hertil.

Hvorfor så stort fokus på mobiltelefonen?

De nyeste statistikker fra foråret 2021 viser, at ud af de cirka 2,7 milliarder (!) månedlige aktive brugere på Facebook kommer 98% via en mobil enhed, og 79% af disse benytter udelukkende deres mobile enhed, når de besøger de sociale medier. 

Med disse tal i baghovedet giver det pludselig god mening, hvorfor du skal fokusere på mobilvenligt indhold, når du skaber video content til Facebook.

 

Hvordan skaber jeg bedst mobilvenligt video content?

Nu ved du, hvorfor det er vigtigt at fokusere på brugeroplevelsen for brugere med mobile enheder. Næste skridt er så at finde ud af, hvordan dette konkret skal gøres. Herunder kan du læse fire gode tips til,hvad du skal overveje, når du fremover producerer video content til de sociale medier:

Hold dine videoer korte

Facebook foreslår selv, at du bør holde dine videoer under 15 sekunder, så flere af dine følgere ser videoerne til ende. Dette vil også gøre dine videoer perfekte til at bruge som Instagram stories, som har en max længde på 15 sekunder.

Tænk på videoens format

Et klassisk 16:9 eller andre bredformater er meget velegnet til computer- og tv-skærme, men de kan være svære at se ordentligt på en lodret skærm som en telefon. Derfor bør du tænke på at vælge et format, som giver den bedst mulige brugeroplevelse på en mobil enhed. Du skal allerede tænke over dette, inden du optager din video, da der er stor forskel på formaterne i forhold til, hvad der er i fokus på videoen. Det giver derfor sjældent et ordentligt resultat at formatere en video direkte fra et format til et andet, da dette ofte vil betyde, at en væsentlig del af videoen vil blive skåret fra.

Se herunder vores lille guide til, hvilke formater vi foreslår benytte til mobil og tablets.  

Fang opmærksomheden fra start

Når vi benytter de sociale medier, er vores koncentrationsevne utroligt lav, og vi fastholder kun opmærksomheden på et punkt i meget kort tid ad gangen. Derfor er det utroligt vigtigt, ligesom med den klassiske AIDA model, at fange dine følgeres opmærksomhed allerede inden for de første 3 sekunder af din video. 

 

Fokus på video uden lyd

I dag benytter folk de sociale medier i bussen, i supermarkedet og mange andre steder i det offentlige rum. Faktisk har hele 85% af Facebook-brugerne lyden slået fra på deres enhed. Dette er vigtigt at være opmærksom på, når du udtænker og producerer dit video content. Benyt tekst og grafiske elementer frem for tale i dine videoer, og vælger du alligevel at benytte tale, så husk undertekster, så dine følgere stadig kan modtage budskabet i din video, også uden lyd.

I sidste ende handler det hele om at være til stede, der hvor dine kunder er. Efter at have set tallene er der ingen tvivl om, at dine kunder højest sandsynligt er på Facebook via deres telefon. Vi håber derfor, at vores tips kan hjælpe dig til at skabe præcis den content, som dine kunder ønsker.

 

Få hjælp til, at skabe den rette strategi til SoMe

Hos WebPuls hjælper vi dig gerne med at skabe den rette SoMe-strategi og løsning til, hvordan du implementerer denne. Kontakt os på mail kontakt@webpuls.dk, eller ring til os på +45 22 39 22 51.

Læs vores inspirerende indlæg her