Video Marketing | Få succes med video!

mar 30, 2020 | Blog, Content Marketing

PBN network og PBN Netværk

Hvis du skal i gang med video marketing, så kan du her finde ud af, hvordan du laver en god video, der fanger enhver, der ønsker at udforske internetuniverset.

Video Marketing – Sådan laver du en god video…

Video er en uundgåelig del af markedsføring i nyere tid. Helt generelt er video marketing et alsidigt og engagerende indholdsformat, der ikke kun giver os et reelt billede af, hvad der foregår – det er også let at dele på tværs af flere platforme. Forbrugere kan lide det, fordi det er let at fordøje, underholde og engagerende, og marketingfolk kan lide det, fordi det kan give et potentielt stort investeringsafkast (ROI) gennem mange kanaler.

I blogindlægget herunder får du seks tips til at lave en god video, der er med til at opbygge et både godt og overkommeligt indhold.

1. Udarbejd en produktionsplan

Når du påbegynder din rejse med videoproduktion, er det godt at planlægge så meget som muligt, før du begynder at filme løs. Det vil gøre produktionen og redigeringsprocessen meget mere lettilgængelig for dig.

Identificer dine mål og din mission for at lave en video, og lav derefter en plan, der er i tråd med dem. Lav et storyboard, der forklarer, hvad du vil vise i din video, og hvilke vigtige punkter, du gerne vil have frem for dit publikum.

Del dette med teammedlemmer, der er involveret i videoen, så alle kan give feedback og bidrage. Det vil også hjælpe dit team med at forblive på samme side og skabe sammenhold omkring projektet.

Video marketing

2. Vis din personlighed 

Uanset hvad du producerer, er du sandsynligvis ikke den første, der gør det. Den største markedsføringsudfordring, du står over for under lanceringen af en video, er spørgsmålet om, hvorvidt du skiller dig ud fra dine konkurrenter. For eksempel, hvordan adskiller din app, dine sjove slogan-t-shirts eller håndlavede miljøvenlige træænder sig fra resten af markedet?

Kunder vil ikke nødvendigvis læse din lange forklaring på, hvorfor dine produkter er bedre end konkurrentens. Visuelt indhold er meget mere tilgængeligt og delbart for den gennemsnitlige person. Du vil derfor automatisk opnå bonuspoint, hvis du kan finde ud af en måde at vise personligheden af ​​dit produkt (eller din virksomhed, eller bare dig selv) på en måde, der er relaterbar og mindeværdig for dine kunder. 

Hvordan kan man gøre det?

Vær ærlig overfor dig selv om dine evner foran kameraet. For eksempel, er din forretningspartner måske mere karismatisk? Så sæt ham eller hende foran kameraet i stedet for dig selv.

At tale med en mikrofon og at tale med et usynligt publikum kan virke let, men det er ofte ikke sådan virkeligheden er. Derfor skal man øve sig foran kameraet samt prøve at optage adskillige gange, upload alle optagelser og redigere ubehagelige pauser væk. Øv dig også i beskæring og opdeling af klip, indtil dine overgange ser naturlige ud. Derudover elsker folk at lære om et brands personlighed ved at få et glimt om bag facaden.

Hvis du fremstiller et fysisk produkt, kan optagelser af fremstillingsprocessen være en fremragende måde at gøre dit produkt relaterbart.

Video marketing succes

3. Forklar tydeligt dit produkt eller din tjeneste

Du kender dit produkt bedre end nogen anden. Det er fantastisk, men den største fejl, du kan lave, er at antage, at alle andre kender alt til dit produkt. Så start ikke en videomarkedsføring med “Egenskab nr. 5 ved mit produkt”, fordi du antager, at egenskab 1 til 4 er indlysende. Du skal se på dit produkt som om, du ikke ved noget om, hvad det er, hvad det kan gøre, eller hvilke slags problemer, det kan løse. Derfor bør du fortælle historien om dit produkt til dig selv og tage udgangspunkt i, at du, som modtager, ikke ved noget om det. Herefter tager du historien og fortæller den til andre. 

Hvordan kan man gøre det? 

Vis, hvordan man typisk bruger dit produkt, men spring ikke lige ind i det – brug skærmfangst til at demonstrere et problem eller et smertepunkt, som dit produkt løser. Hvis publikum kan identificere sig med det problem, du viser dem på skærmen, vil de være meget mere engagerede, når du introducerer dit produkt. Brug gentagelser, og gå ikke for hurtigt frem.

Det her er første gang, modtageren ser dit produkt in action, og du vil derfor gerne give vedkommende mulighed for at opleve den fulde effekt af dets genialitet.

Vær hjælpsom i din video, og undgå ​​overdrevne forklaringer. Brug billedtekster eller video annotationer (tænk på Pop-up-videoer) til at forklare noget, der ikke er indlysende, eller brug dem til at supplere din stemme.

Succes med video marketing

4. Vær både underholdende og informativ

Tro det eller ej, ikke alle vil ønske at sidde og se din video, selvom den er kort. Hvorfor skulle de? Der er millioner af andre videoer derude, og nogle af dem indeholder endda sjove katte. Du skal derfor finde ud af, hvilken værdi din video skal tilbyde dit publikum. Fortæller den en fantastisk historie? Forklarer den, hvordan man løser et problem?

Giver den dem en insider belønning, som f.eks. en rabatkode eller et link til en gratis prøveversion? Eller er det kun tre minutter film af dig, der taler i en lidt strøm om, hvorfor ikke-miljøvenlige træænder er det værste, der nogensinde er opfundet? Tilføj noget værdi til din video – på den måde skaber du et potentiale for, at den bliver set og delt andre steder end i din indre cirkel af venner og kolleger, der selvfølgelig elsker træænder. Det er måske svært at tro, men de fleste mennesker er altruistiske – hvis de fornemmer, at de kan opnå en klar fordel ved at se din video, vil de være mere tilbøjelige til at dele den fordel med deres venner og forbindelser.

Hvordan kan man gøre det? 

Tænk tilbage på den sidste video, du delte. Hvorfor delte du den? Hvis du er som de fleste, ville du gerne etablere din autoritet ift. emnet. Du ville være den første til at præsentere det stykke information for folk i din indercirkel. Det er faktisk den primære årsag til, at det meste delte indhold eksisterer; for den sociale troværdighed.

Du kan give folk den sociale troværdighed, som de ønsker, ved at oprette smarte, informative videoer, som de kan dele i feedet eller direkte beskeder til deres venner. Hvis dit produkt løser et problem, skal du præsentere løsningen på en måde, der lyder revolutionerende. Hvis du beslutter satse på den håndgribelig fordel, såsom en rabatkode eller en gratis prøveperiode, skal du gøre det let for seeren at få fingre i den. Sæt et link ind i din video, eller lav en klar CTA nedenfor.

Du skal ikke bede dine seere om at gå til et andet website (eller gøre noget andet overhovedet). De vil sandsynligvis ikke gøre det, og du vil miste din mulighed for at få en kunde i nettet. Hold det enkelt, hvis du vil have dine videoer til at konvertere kunder.

Video marketing

 

5. Fortæl en historie, der engagerer kunden

Du troede måske, at dette udelukkende ville handle om det visuelle? Der må vi desværre skuffe dig, for lidt tekst er du nødt til at skrive. Hvis du ikke planlægger din historie og vinkel, bliver kvaliteten af din video ikke god. Lav en plan for dit videoindhold, og husk at tænke længere end bare til den første video.

Så i stedet for at lave én lang forklarende video, så overvej om dit produkt kan understreges af en række instruktionsvideoer inde på selve siden. Du kan endda optage hele serien på én gang og bruge et let redigeringsværktøj til at dele optagelserne op i logiske sektioner. At lade dit publikum vente på mere (så længe det er godt indhold) er en fremragende måde at være top-of-mind hos modtageren.

Husk dine seere på de produktfordele, de udforskede i din seneste video, og byg så videre på den historie, du allerede er begyndt på.

Der bør altid være en opfordring til handling (CTA) i slutningen af ​​hver video, selvom seeren er indstillet på, at en anden video vil følge trop. Du ved aldrig, hvornår en seer vil løsrive sig fra dit indhold, så giv dem muligheder for at blive kunde eller abonnent, mens du har deres opmærksomhed.

Video marketing god video

6. Skriv en god titel og promovér videoen

Den bedste måde at sikre, at folk ser din video, er at give den en fantastisk titel. Efter Google er YouTube den næststørste søgemaskine i verden. Du lægger et væld af research og overvejelse i dine landing page titler – gør det samme med din video!

Det samme gælder for din beskrivelse og eventuelle tags. Prøv at bruge hashtags i din titel for at sikre, at du bliver fundet med de rigtige søgeord. Du bør også bruge lidt tid på at vælge det rigtige miniaturebillede (thumbnail) til din video. Det er nemlig alt, hvad den potentielle kunde vil kunne se, før vedkommende beslutter sig for at trykke på “afspil” knappen eller ej, så gør dét ene billede ekstra overbevisende.

Eksporter din video til mere end en platform. Nogle mennesker ser den på YouTube, andre foretrækker måske at se den på Facebook. Begræns dig ikke til en platform, så risikerer du nemlig at gå glip af et stort antal potentielle seere.

Læs vores inspirerende indlæg her