fbpx

SEO optimering

Rangere højere på Google, og bliv set før dine konkurrenter
+45 22 39 22 51

Hvad er SEO optimering (også kaldet søgemaskineoptimering)?

SEO optimering er en forkortelse for det engelske begreb Search Engine Optimization (på dansk: søgemaskineoptimering). SEO, eller søgemaskineoptimering, omfatter en række digitale tiltag, der forbedrer din hjemmesides placering på søgemaskiner som Google. God SEO optimering øger din virksomheds online synlighed og dermed også din konkurrenceevne online 

Med SEO skaber vi relevant og målrettet indhold, der imødekommer forbrugernes/kundens spørgsmål med et svar. Så, når vi omtaler SEO, målretter vi vores potentielle kunder forskelligt i forhold til den fase, som de befinder sig i. Hvad enten det er undersøgelsesfasen, overvejelsesfasen eller købsfasen, så sikrer vi, at vores kunder er til stede med det rette indhold.

Kært barn har mange navne:

  • SEO
  • SEO optimering
  • Søgemaskineoptimering
  • Search engine optimization
  • Webshop optimering
  • On-page SEO
  • m.fl.

I bund og grund handler det om at skabe indhold, som er målrettet vores kunder og løser svaret på deres spørgsmål.

Hvad er teknisk SEO?

Hvad er så teknisk SEO? Ja, nu går SEO så hen og kræver viden om det tekniske i den løsning, som skal give webshoppen eller hjemmesiden de bedste betingelser for, at det arbejde, vi laver med vores SEO Content, også får den rigtige grobund. 

Når vi omtaler teknisk SEO, taler vi om hosting udbyderens serverhastighed (PageSpeed), CPU, ram, svartider m.m. Her er den billigste løsning langt fra den bedste, og derfor skal et godt fundament danne grundlag for en hurtigere og mindre omkostningsfuld process med at skabe en succes fra starten.

Hvorfor investere i SEO?

SEO optimering er et must for alle virksomheder, der vil skabe vækst online. Flere undersøgelser viser, at de, der ligger højest placeret på Google, får den største bid af kagen. Faktisk går minimum 75 % af alle clicks til de, der ligger på første side af en Google-søgning. Ligger du nr. 1 på et søgeord, får du ca. 33 % af trafikken. Hvis det søgeord, eksempelvis, får 1000 søgninger om ugen, kan du altså forvente ca. 333 clicks til dit website om ugen.

Med andre ord er SEO optimering altså ekstremt vigtigt i forhold til din online synlighed, så kunderne ser dine varer/services og din virksomhed, før de ser dine konkurrenter.

Teknisk SEO

Søgemaskineoptimering er et omfattende felt. Mange tror, at det kun handler om at skrive en tekst af en vis længde med et bestemt antal gentagelser af dit valgte søgeord. Det er også en del af SEO, men der er mange andre tekniske parametre, der spiller ind i, hvor høj Googles algoritme placerer dit site. Det er vigtigt at disse parametre ikke overses, når du arbejder med SEO optimering.

Responsivitet, hastighed, korrekt opmærkning af indhold og kvaliteten af din kode er parametre, der kræver teknisk kunnen at få opsat korrekt, men de er ekstremt vigtige, når Googles algoritme indekserer dit site.

Der er dog også andre fordele ved at få optimeret disse parametre. Eksempelvis, vil 57 % af alle brugere ifølge Google forlade dit site, hvis de skal vente mere end 3 sekunder for at siden loader – og 80 % vender ikke tilbage! Ligeledes siger 52 %, at de er mindre villige til at re-engage med et brand, hvis de har haft en dårlig oplevelse på mobilen med brandet.

Optimering af disse parametre hjælper altså ikke kun på din placering på Google, men de sikrer også, at dine kunder har en god oplevelse på dit site.

SEO tekstforfatning

SEO tekstforfatning har også stor betydning for, hvordan dit site indekseres af Google. Når du skriver teksten til en side, er der mange fokuspunkter, der kan være med til at øge din placering på Google. Et par af de mest kendte eksempler er: interne links, keyword-optimering, antal ord, originalitet, m.m.

Vi tilbyder professionel og opdateret rådgivning til din tekstforfatning, og vi producerer også gerne teksten for dig, så den er helt skarp i forhold til SEO optimering.

SEO analyse

Googles algoritme opdateres hele tiden, så det er vigtigt at holde sig up to date med, hvad algoritmen vægter højt. Vores SEO-eksperter er hele tiden på udkig efter ny info omkring dette, så de er altid up to date med, hvordan SEO skal udføres.

Vores SEO-eksperter sidder klar til at lave en SEO analyse af dit site.

 

Det koster ikke noget at drikke en kop kaffe